Sunday, November 16, 2008

Welcome to Cape Bruny Island Lightstation

"Welcome to Cape Bruny Island Lightstation", itulah papan tanda pertama yang aku baca bila sampai ke tempat ini.

Nun kat atas bukit..tinggi dan memenatkan

Di depan itu adalah lautan yang tersejuk di dunia

Lereng bukit yang tinggi...

Kawasan yang cantik. Di kawsan ini juga boleh dijumpai sealion.

Di pulau ini juga ada pulau kecil..tapi dekat je.. :D

Aku yang tengah tahan sejuk..huhu

Rumah api ini adalah rumah api yang kedua tertua di Australia di mana ianya dibina pada tahun 1836.




Ini adalah video yang aku rekod masa kat sana..angin memang kuat sangat dan sejuk.. Mungkin kerana laut nie berhampiran dengan lautan artik (kalo aku tak silap).

3 comments:

jep said...

nak tgk keta ko! :D

Sy Fazidawaty said...

huhu..bestnya tp sejok..lain kali mbak unggun api ktk..hehe!nway, travel sorg2 jak ka? =)

kamil said...

Jep-keta zaman perang dunia ke 2 lah jep..hehe....

sy fazidawaty-aok eh..patut molah ungun api o.o.. kamek ge ngan kawan kawan kamek... :)

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio