Wednesday, November 05, 2008

Annual Review

Alhamdulillah, hari nie aku baru abis aku nyer annual review. Mula2 td, risau gak aku, sb annual review nie sb ada gred... samaada A dan B je pilihan aku..kalo dah ke C,D,E and F tue, bermakna aku akan menhadapi prob besar lam aku nyer pengajian. Lama gak aku kena interview tadi, sejam gak.. Mula2 tue, risau gak aku, tapi bila tengok keadaan terkawal, aku tak lah risau sangat. Aku pun main jawab je lah persoalan yang ditanya, semua berkaitan dengan luahan rasa hati aku dengan cara pengendalian research aku, masalah2 yang aku hadapi, kenapa aku lambat dari sasaran, apa sasaran aku utk tahun depan dan apa2 yang aku tidak puas hati dengan supervsor aku.

Tapi memang menarik, sebenarnya aku tak nak cerita banyak sangat pasal masalah masalah aku, tapi diaorang memang pandai bermain kata2, akhirnya semua masalah, ketidakpuasan hati, semua terpaksa diluahkan.. Tapi aku harap ini takkan menganggu hubungan antara aku sebagai pelajar dan semua supervisor aku. Diaorang pun banyak luahkan masalah2 dan kelemahan aku, aku pun buat luahan yang sama..

Yang paling menarik hari nie, main supervisor aku dah bertukar, begitu juga ngan co supervisor. Skrg nie, co-supervisor aku dah jadi main supervisor aku. Main supervisor aku dah jadi aku nyer co-supervsior. Research supervisor aku pun dah tukar jadi co-supervisor aku. Maksudnya skrg aku ada seorang main supervisor baru dan dua co-supervisor yang baru. Tapi aku tak tanyalah apa alasan mereka reshuffle balik. Malas aku nak tanya...yang penting jangan sampai menganggu perjalanan research aku.

Yang menariknya, main supervisor aku nie muda setahun dari aku (dulu aku ingat dia tua setahun dari aku, rupanya muda setahun dari aku). Inilah kali pertama dalam hidup aku, supervisor aku muda dari aku. Tak tau lah macamana nanti, tapi aku akan cuba bekerja seperti biasa dengan dia. Jadi untuk next annual review, baru lah aku boleh bagi pendapat aku tentang main supervisor aku yang baru :)

7 comments:

Natrah &Helmi said...

So kesimpulannya gred A+!! Dah nak masuk 2nd year kte ek...ko buat keje kuat2..aku nak bercuti sat di Malaysia,hehe..

jep said...

laki ke pompuan supervisor tu? heheh..

kamil said...

natrah- aku nak balik gak..serius...aku tensen kat sini..nak balikkkkkkkkkkkk..huhu...

Jep..lelaki :p Tinggi tue, aku setakat bahu dia jer..huhu

Natrah &Helmi said...

kamil, jomlah balik sat disember nie, leh makan laksa rumah roy,hehe..roy dah janji ngan aku nak jamu laksa johor!

Kamil L said...

fuh...bestnyer ko natrah..jeles aku dengar... :( aku pun nak balik gak..nak baliiiikkkkkkkkkkkkkkkk..
huhuhuhuhu..........

Anonymous said...

Helo ! Forex - Outwork чашкой кофе наслаждаться ситуацией получать доход , достаточно зарегистрироваться forex [url=http://foxfox.ifxworld.com/]forex[/url]

Anonymous said...

D'amour interval, a construction body turned up to start edifice a speciality on the deserted lot.

The [url=http://mios.my-board.org/sdh.html]450216[/url] 8ej1c4zi [url=http://kamachu.000space.com/msu.html]528016[/url] 522955 856058 children efflux's 5-year-old daughter apparently took an involvement vocation in all the

project familiar on next door and drained much of each companion observing the workers.

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio