Saturday, November 08, 2008

Batman Bridge










Tadi, on the way aku balik mancing, aku singgah kejap kat batman bridge/jambatan batman, rasanya jambatan tertinggi di Tasmania. Jambatan ini berada di muara sungai, memang dekat dengan laut. Memang tinggi, kapal lalu pun memang tak cecah jambatan. Sebab tadi dah lewat sangat, jadi aku tak berhenti lama kat sini. Sempat ambik gambar, pastue aku terus drive balik ke umah.

3 comments:

jep said...

kuat btul mancing skrg. ko mcm perli aku je tanye betul ke bayan or not. aku dah komen kat entry tu :)) tp yg tu mmg oyster. jgn tanya species sbb aku xtau. kene tanye Napi. sbb dia power!! hahah.

bayan dkategorikan sbg ikan yg isinya sedap. tapi kan, aku x suka sgt mkn ikan coral ni eg. kerapu sbb tekstur isi dia kasar. aku lagi suka ikan yg diadromous (waahh...) eg. siakap & terubuk sbb tekstur isi dia halus2 n nyaman! biarpun byk tulang.

Sy Fazidawaty said...

waa..g mancing gik?bestnya..nway, y d bridge is called batman bridge?xdo cam batman pun?hehe..

Kamil L said...

Jep- hehe..bukan perli jep, tapi aku betul2 tak pasti, sebab setakat nie aku pernah tengok bayan warna biru hijau, hitam tompok putih dan bayan kuning.. yang nie kali pertama aku tengok, jadi ada macam buntal pun ada, tue yang aku tak pasti..huhu.. pasal oyster tue, aku pun takut gak salah, risau ada benda lain yang hampir serupa ngan oyster (sb kat sini banyak haiwan lain dari tempat lain)... Tapi betul kata kau, isi ikan bayan memang lembut..
Tanya napi? hehehe..nanti dia cerita benda lain plak :p

Sy Fazidawaty-a.a..memang sik macam batman pun kan..huhu... tapi sebenarnya batman ya nama seorang pelayar kat australia :)

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio