Wednesday, November 19, 2008

Gambar kenangan masa kat UPMT dulu... (1999-2002)

Bila aku tengok gambar masa aku study kat Terengganu dulu, teringat kembali kesah zaman tersebut dan rasa itulah kenangan yang paling best yang aku takkan lupa sampai bila bila. Kat situ lah aku kenal ramai kawan2 aku yang banyak mengubah cara pergaulan dan kehidupan aku. Di sini aku kongsi gambar2 lama aku masa aku study kat sana.


Aku ngan an masa dinner budak2 biologi :)

Aku dengan moto aku..

Nie masa buat amali kat kenyir...kalo tak silap aku masa nie yang ngajar ialah Prof Sakri, Dr khalid samo dan Dr Kamil.

Trip pertama aku ge laut masa ambik subjek Prof Faezah. Memang teruk mabuk laut masa tue.. Maklumler, kali pertama ge laut..huhu

Nie masa sambut Birthday nani kat KFC batu Buruk, Terengganu.

Haha..nie skandal UPMT :) Tapi gilos, ringan betul roy... Roy, berapa berat ko masa nie? :p

NIe gambar2 orang yang tengah kelaparan.. Hehe...nie adalah hari2 terakhir di UPMT. Kitaorang bakar ayam kat pantai di mana tetiba sahaja Mat Ezam datang bila terhidu bau ayam yang dibakar..hehe..Sorry lah Mat Ezam :)

Jep n Kong (nama cina) @ Zaini (nama melayu) tengah bakar ayam...

Ghebeh dengan bunga silat yang tak berapa nak jadi... di bawah nie plak roomate sejati ghebeh...hehe..

Aksi action kame

Makan durian kat pasar payang.. Best giler masa nie, sebab durian nie memang kualiti best punyer... dah lah besar, biji durian kecik jer.. Susah nak jumpa durian macam nie...masa tue harga kalo tak silap aku, 3 biji 10 ringgit (betul ke kuzak n rauhan?)

Kuzak dan sahabat sejatinya :)

Wah rauhan, kalo ghebeh tengok gambar nie, mesti dia kagum kan :p

Nie masa kitaorg buat pratikal kat tasik kenyir..

Nie masa buat soal selidik kat tanjung demong.. masa tue aku, zabir, rauhan dan keli satu kumpulan... Buat laporan mengenai sektor perikanan kalo aku tak silap :)

semua naik ke darat..masa nie ada orang tengah mengebom batu kat bahagian atas air terjun.. Jadi sebagai langkah berjaga2, kitaorg disuruh naik ke darat dulu.. Tapi tak plak aku tengok batu berterabur masa diaorang bom time tue....

Roy n Arief Dharmawijaya... tengah wat pe tue???

Jep n ann... INPENS selamanya :)

17 comments:

rauhunt said...

berat Roy sama ngan sekampit beras je.

jep said...

LOL! kampit beras 5 kg ka? :D

Macrobrachium rosenbergii said...

hehe...tak ringan sangat ke? takpe, kita anggap kampit beras 10 kilo jer lah :p

Natrah &Helmi said...

muka yg langsung tak serupa ngan sekarang=jep

Sy Fazidawaty said...

memang muka innocent.. =)

juri said...

salam mil..nak berkenalan ngan budak pakai baju putih n seluar biru tu leh?kakakkakaka nnti kem salam kat dia ekkkkkk hahhahahahahah hehehheheheheheh

Kamil L said...

Natrah-dulu zaman kanak2 natrah, sekarang nie dah tua..hehe

sy fazidawaty-hehe..zaman lurus agik masa tok :p

Juri-hehe...kenjjj juak kak juri tok... copy paste bg kat A***M baru tau :p

yarn said...
This comment has been removed by the author.
yarn said...

uikss...aih, pepadu ktk blaja d terengganu sblm tuk? ukan upmt dah jadi kampus umt yo kah?

**betolkan mun kmk salah...

Kamil L said...

Yarn- :) a..a...kamek belajar kat UMT dolok... Masa ya UMT kecik jak, semua org boleh dikenal..hehe...sik lah sebesar macam kenek tok :) Tapi zaman kamek tahun 1 dolok ditunggah UPM terengganu (UPMT), kamek tahun 2, tukar gik nama, Kolej Universiti Terengganu (KUT), pas ya kamek tahun 3, tukar skali gik nama jadi KUSTEM.... Pas ya baru2 tok baru jadi UMT :)

yarn said...

aie mena? kiro eh ktk senior kmk la tuk..? wadeh..x nyangkak ehh...yarabi..hihi~~

yarn said...

hebat ktk ouh...nang alu k bertukar namo U ajak. kiro zmn peralihan la ktk. (yg bes ayat ktk -> UMT kecik jak, semua org blh d kenal) tp kinek tuk, jmlh student sio bcme bigger & bigger..!! hue3x

kmk sempat juak la nemu KUSTEM n masuk sem 4 (mun x salah ingat) KUSTEM dgn rasminya jadi UMT

++UMT BEZZ!!++

Kamil L said...

kamek dolok tiap2 tahun mesti ge UMT.. kenek tok jak dah setahun lebih sik ge :( Rasa cam kampung kamek empun dah.. tambahan pun masih rame kwn kamek kat UMT :)

Kamil L said...

hehe...ya lah kan, senior kitak wlpun sik pernah jumpa kat UMT :)

yarn said...

hehe...alu bukak topik umt gik tuk.
tp mok tauk juak eh, ktk marek bilo last sem kat umt kah? kmk marek masuk sio 2005 utk sesi julai (wpun ktk x nyk la tek...wakaka)

Kamil L said...

o.o...kira baruk abis juaklah kitak kan.. Kamek masuk sio sesi mei 1999. abis mac 2002. Lamak juak dah o..o...tapi raso cam baruk abis jak dari upmt :)

yarn said...

aok, kiro baruk abis juak la...
lamak juak ktk dah abis sio ouh...
super senior..hehe...

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio