Thursday, October 02, 2008

Hari Raya Pertama















Antara Hidangan d Pagi Raya
















Kuih Raya















Bersama anak anak Roslan















Antara tetamu yang hadir















Hidangan Raya

Pagi tue aku ingat nak ge semayang raya. Nak gak rasa suasana raya walaupun jauh dari Malaysia. Lepas subuh pagi tue, aku ingat nak tidurlah sekejap. Ingat kejap je, tp bila aku bangun, mak datok….dah 8.08 pagi. Mak ai..terlepas plak…sb start semayang raya kol 8 pagi.. Kalo aku ge gak, sah sah aku sampai, org balik.. Takpelah..next year, kalo dpanjangkan umur, aku ge semayang raya palk :) jadi aku sambunglah tdr balik…baru nak tdr, pastue pintu bilik aku diketuk plak.. Ishk..sapa yg plak ketuk bilik aku pagi2 nie… Ingat nak biar je, tapi cam tak baik plak. Jadi aku bangunlah, buka pintu, aku tengok housemate aku, Deepak berdiri kat depan bilik sambil hulurkan bungkusan kat aku. Tanya dia, dari mana dapat, dia cakap, posmen hantar..Dalam hati aku, rajin plak posmen hantar barang pagi2 camne. Bila aku bukak je bungkusan, aku tengok ada kuih raya..hehe…wah…kembali ceria bila nampak kuih raya yg dikirim khas dari Malaysia. Ada kad ucapan, dates with almond dan beberapa barangan lain daripada insan yang sentiasa mengigati aku. Thanks mimi. Terharunya aku..huhu… Tapi kejap, aku rasa heran plak, camne leh lepas..sb selalunya kalo antar kuih pastue bahan2 yg berkaitan ngan pertanian, memang tak kan lepas ke Australia. Aku fikir, memang dah rezeki aku :) Tp aku sebenarnya masih ngantok jd aku pun sambunglah tdr balik..huhuhu… Kol 10.30, Nat call aku ajak aku ge beraya umah Kak Nora (singaporean). Jd aku terus bangun, kol 11.40pg terus bergerak jalan kaki umah kak Nora. Rumah dia tak lah jauh sangat dari umah aku, adalah dalam 1 km lebih camtue je. Sampai umah, Kak Nora terus ajak makan… Banyak gak juadah pagi tue, antaranya lemang (buat dalam plastik), nasi minyak, Ayam masak merah, Kari daging, acar dan lain2. Kuih raya pun ada.. Tak lama pastue, beberapa org kawan2 lain pun sampai.. Meriah lah gak…adalah lam 15 org kumpul sama2 d pagi raya… Kalo tak silap, aku bergerak balik dari umah kak Nora lam kol 5 petang..hehe… dah takde tempat lain nak beraya, jd aku lepaklah sana sampai petang :)



10 comments:

jep said...

salam,

heheh. selamat berblog semula. jgn lupe password lak kali ni. nnt sampai bila2 blog baru ja :))

merasa gak ko mkn ketupat thn ni.. :((

kamil said...

hehe..selamat2...
bukan ketupat tue, tuan rumah kata lemang, tp masak lam plastik..tp aku nampak pun macam ketupat jer..hahaha

oon said...

berlalu lah sudah ramadhan, sebulan berpuasaaaaa... tiba syawal kita rayakan dgn rasa gembiraa.. gembiraaa kahh kitak mill huhuhu.

neway papa pun gembira jakla mil, bukan semua urg cerik raya d aussie. selamat raya n mintak maap mun da salah silap, tekasar bhs, terlanjur kata ngan kitak oo.

shah@oon

murni said...

bestnye ko kamil...leh gak mkn lemang di ari raya..aku mkn nasi goreng je..hukhukhuk...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin ek!

happy blogging!

azham said...

Selamat Hari Raya gak Kamil..
dasat tul korang nh eak...sumer kaki blog skang...:) go bloggers go..jangan jadi goblog sudah...muakakaa....

Kema said...

Seronoknyer berhari raya...dari pagi sampai ke petang...berapa ulanglah tu erk..

Kema said...

Seronoknyer berhari raya...dari pagi sampai ke petang...berapa kali ulanglah tu erk..

kamil said...

oon- ya lah shah, kamek pun camya..nak minta maaf mun ada tersilap kata ngan kitak..selamat beraya gak ngan kitak...

Murni-makan nasi goreng? hehe..itu macam raya aku r\tahun lepas je murni, aku pun makan nasi goreng pagi2 raya tahun lepas..huhuhu..

Azham-Selamat hari raya untuk ko family azham.hehe..harap2 tujuan blog nie tak ke tempat lain..hehe..

Kema-haha..ntahlah...kira berulang2 kali lah kot..hehe

mimi said...

amboi2..mil..ok la tu boleh juga beraya..x cam org tu raya dlm lab..huhu..sian..mi plak smpi dah demam2....huhu...terharunyaa...ada nama kamek kena mention dlm blog ni..hihi...

kamil said...

haha..mimi nie, slalu je salah faham :p

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio