Wednesday, December 17, 2008

Mana best, belajar ke keja?

Ramai kawan2 aku tanya ngan aku, mana yang best, belajar ke keja.. Tak boring ke belajar lama2... Ini adalah antara soalan2 yg biasa ditanya pada aku..

Bagi aku, dua dua ada keistimewaan masing2.. Keja pun ok, belajar pun ok.. Bergantung pada kita bagaimana cara kita mengendalikan masalah. Sebab aku kata camne, bila keja, confirm akan ada masalah yang kita kena selesaikan. Masa inilah terfikir, alangkah bestnyer kalo jadi student balik...

Bila dah jadi student balik, bila banyak sangat masalah dengan belajar, bila rasa cam susah je belajar, terfikir plak, alangkah bestnyer kalo keja..

Itulahkan, kita sentiasa cuba untuk mengelak daripada menghadapi masalah. Aku pun camtu. Tapi hakikatnya, memang kita takkan dapat lari dari masalah, cara yang terbaik ialah kita kena cari jalan yang terbaik untuk selesaikan masalah :)

8 comments:

yarn said...

perlu diingat wak, manusio nang jenis "sik pandey puas dengan apo yg ado". fitrah manusia...

wallahualam...
:)

Kamil L said...

yarn- a..a...bena ya :) Tapi kekadang bukan kerna sik puas, tapi disebabkab oleh kekeliruan dalam membuat pilihan... :)

jep said...

kekeliruan buat pilihan?.. mmm.. pilihan ape lak tu mil? hahha

Kamil L said...

Jep-haha...ada banyak maksud lah jep...susah nak jawab secara terbuka..haha

juri_hakim said...

rindu zaman keja...leh pakai cantik2 hehehhe...skrg baju, pakai ambik jak dr almari...kadang2 tudung tak matching ngan baju huhuhuhuu...:p

Kamil L said...

Juri_Hakim- wah..gabungan nama penuh :p Ju memang sentiasa bergaya masa keja... Ingat lagi peristiwa ladang kongsi kat rebah puyuh..hehe... sampai terbenam kasut kat lumpur... =))

juri_hakim said...

mil tok...salah fhm jak...kat court ada juri n hakim kan...org puteh ckp jury n judge kakkakakakakakaka...:)
nasib ada 'hero' kat reban tukan mil..if not cant imagine...bla bla..:p..waaaaaaawaaaaaaaaaaaa

Kamil L said...

juri_hakim- hehe...kenangan yg sungguh mil tak leh lupa :D Dah lah kelas yg banyak kontroversi..haha..org lain semua pakat tak nak ngajar..pastue siap main bg jer ngan kita2 yg tak de pengalaman...siap kena suruh tangkap anak ayam lagi tue..hahaha...

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio