Sunday, January 04, 2009

Perkhemahan d St Halens, Tas

Sehari sebelum 2009, aku dan kawan aku telah pergi ke St Halens, east Tasmania, kira2 200km dari tempat aku. Hari sebelumnya aku berada d Stanley, west tasmania.. Jarak antara Stanley dan St Halens adalah lebih 400km... Jadi dari Stanley, aku berehat semalam di rumah aku d Launceston sebelum aku teruskan perjalanan ke St Halens keesokkan harinya...

Ini adalah trip memancing aku yang ke dua selepas d Stanley dan trip sambutan tahun baru di dalam Hutan.. Suatu kelainan yg tak pernah aku buat, menyambut tahun baru d dalam hutan...

Ini adalah kabin kepunyaan tuan tanah yang terdapat di tapak perkhemahan ini.. . Pondok kecil d sebelahnya adalah tempat untuk makan..

Aku dah siap pasang khemah... Ini kali pertama aku berkhemah di Tasmania... Aku tak pernah berkhemah sebelum ini d sebabkan kawsan tasmania yg sejuk...

Khemah biru nie khemah aku dan yang oren tue khemah kawan aku...

Nie pemandangan dari dalam khemah... Pada malam sambutan tahun baru, angin terlalu kuat dengan hujan, hinggakan lapisan luar khemah aku tercabut... Memang sejuk khmeah kat sini, sebab suhu malam tue sekitar 8-10 darjah.. Aku siap pakai 2 lapis baju dan 2 lapis seluar tambah lagi dengan sleeping bag... Apapun, ia merupakan pengalaman yang menyeronokkan :)

6 comments:

juri_hakim said...

bestnya.....tak bawa teman kah mil?hehehhehe

Kamil L said...

juri_hakim-haha..dalamnya maksud... nak bawa sapa ju? :p

juri_hakim said...

salah fhm ktk tok....yalah zaman upmkb kan 1 khemah ramai2...kakakaka ingat x?

Sy Fazidawaty said...

aokla owh..ktk x mbak teman ka?nak ka xbest bkhemah xda teman..hehe!

Kamil L said...

juri_akim-hehe...kat mana yer? tak ingat, sb slalu berkhemah kat bntlu eh..hehe... ke dekat air terjun upmkb tue? haha...itulah perkhemahan yang tak bleh mil lupakan... memang best...dengan air terjun yg deras (bila hujan je lah)..haha..semua percaya tue air terjun best...

Sy Fazidawaty-hehe..sik po, solo2 jak khemah..hehe..mun ramei gilak, sempit khemah kelak :p

Farming Net said...

See you in these things, I think, I started feeling good!
Sports Net

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio