Wednesday, January 14, 2009

Dah mulo gago :(

Hari tok dah masuk arie ke 5 aku molah aku pun experimen 2. Nasib exp tok sik lamak, sampei tengah bulan 2 jak. lelah so nyawo aku eh.. Pagi2 aku mesti ngabas ikan n alu merik makan sidak yo skali. Aku ado 12 tangki 500L n 30 ekor ikan ngei setiap tangki. Arie2 aku kenak merik makan, ngecek air ikan, nukar air ikan, bersih tangki dan keja2 lain. Biaso eh ngambik maso 5 jam sehari pakei aku molah semo kejo tok, 3 jam pg 2 jam bahri.

Sebelum aku start exp aku tok, biaso bahri lam kol 4 camyo aku slalu ge ngail.. Hobi aku eh :) Tapi kenek tok nang alu sik sempat aku nak ngail gik dah..huhu.... Sik do hai lah, asai kan aku pun kejo jalan...

Arie tok tek pun pensyarah aku nyuroh aku molah analisis makanan. Nyo madah kelak nyo merik gaji mun aku molah.. Aku madah nyo, minggu tok mungkin aku sik dapat, mun dapat pun minggu depan... Nasib nyo ok jak... Sik terkabei aie raso aku minggu tok... Arap2 minggu depan aku dapat nolong nyo molah analisis yo... :)

Yo lah mun bab study tok, mun sik ado kejo (exp), memang ghilek bena, mun dah start molah kejo, nang alu sik do maso nak kayo2 agik dah..huhu.. :(

15 comments:

Sy Fazidawaty said...

huhu..same goes here..bz glak2..dari pg sampe mlm kat studio..12 hours..hmm,mun do gaji overtime nak best..hehe!

Kamil L said...

hehe..bena yo..mun lah ado gaji, nindak best o.o... :D

khairul onggon said...

haha.. sama juak nak stat gago outstation sik lamak gik.. tgh prepare tok..

Natrah &Helmi said...

haih, langsung tak faham:p

Kamil L said...

Khairul- samalah kita busy... :D

Natrah-hehe..tak faham? nie bahasa kampung org Belgium nie..huhu...

juri_hakim said...

org belgium?kelasssssssss ktk tok ehh...kenjj alu jak bunyi nya o...:p...emmm ok laaa busy coz leh abiskan sotong lam peti ais tu...nnti dah abis, beli kat supermarket k..kakakakkakakaka

yarn said...

nang bena bro...mun dh namo gago, nang gago alu. mun dh lantang kah, nang lantang sungguh...hehe...

neway, semua sama shj...

have a nice day...

Kamil L said...

Juri_Akim- ya lah kan... tapi sitok sik da jual sotong fresh lah ju... huhu... Kitak sik gago kah ju? Berapa lamak gik kitak pun exp ju?

Yarn-Bena ya Yarn, mun dah start gago yo, nang alu sik dapat molah kejo lain dah..huhu...btw, tq :)

juri_hakim said...

hehehehhe....gago jauk..tgh kira larvae...huhuhuhu infected sheep bulan mac...lab gik...so abis inshaAllah Jun..

pinkbutton said...

tak phm! gago tu ape?!!
muzukashiiii!!

Sy Fazidawaty said...

soalan kat atas ya, dgn sukarela mek jawab: gago kah? bz, sibuk, byk keje, xde masa nak lepak, tgk tv, mancing dsb..hehe!bro, bagus ktk molah kamus bahasa saratok jak..hehe!

jep said...

alahai pinkbutton... br je duk jepang 2 tahun, leh lupe lak "gago" tu apa. tp bila ko guna slang saratok ni.. teringat lak aku kat yoshi ;))

bestnye ko wei.. asyik dpt keje je.. nak gak duit extra! nk joli!!

Kamil L said...

Juri_Akim- dah abis, leh lah balit mlysia jumpa Abg A**M jue :p

Pink Button- sejak duduk Japan terus lupa bahasa swk o.o.. :p

Sy Fazidawaty-hehe..betul ya, gago = sibuk :D , tapi gago2, ngail mesti juak :p Hehe..kamus? sik terlarat mek nak nulis kelak..huhu..

Jep-Yoshi pandei kelaka saratok kah jep? :D Huhu..aku tgh buat exp aku skrg, tue yg aku malas nak buat keja ngan dia, tp nak jaga hati supervisor, kena lah tolong..huhu...

juri_hakim said...

abg akim ekkkk...kakaakkakakka :p

Kamil L said...

juri_akim- kenjjj juak bunyi eh :p Padah ngan akim baruk tauk :D

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio