Tuesday, March 17, 2009

Hilang lagi?

Experiment dah 2 aku buat, ada 2 lagi aku kena buat..dah separuh jalan. Tapi masalah Preliminary Research Plan (PRP) aku tak selesai2 lagi sampai skrg wlpun dah setahun setengah. HILANG. Nie dah kali ke 2 aku nyer Preliminary Research Plan (PRP) aku hilang... Ayat HILANG tue yang menyebabkan aku lambat hantar aku nyer PRP. PRP adalah kertas cadangan untuk menjalankan research dan tanpa PRP, seseorang itu boleh diberhentikan daripada Universiti.

Aku betul2 tak faham, apa yang berlaku pada organisasi universiti ini. Tahun lepas aku dah antar aku nyer PRP, malangnya aku tunggu lebih dari 2 bulan, akhirnya orang yg bertangungjawab untuk membaca dan meluluskan PRP aku memberitahu aku PRP aku hilang dan aku kena hantar yang baru.

Ok, aku tak kesah, aku hantar lagi, 4 bulan kemudian baru dapat balik aku nyer PRP. Aku tak tau apa yang dia baca hingga 4 bulan sedangkan PRP tue tak sampai 20 helai pun. Aku disuruh kemaskinikan sebelum hantar ke pusat pengajian siswazah.

Lepas siap semua aku buat, aku hantar lagi ke jabatan dan jabatan akan hantar ke pusat pengajian siswazah. Malangnya sebulan berlalu, hari ini aku terima email dari sekolah pengajian siswazah mengatakan aku nyer tarikh menghantar PRP dah tamat dan sampai hari ini mereka tak terima aku nyer PRP...

Wah..ini dah menyebabkan aku panas membara...aku dah antar sebulan yang lepas, tapi diaorang tak terima.

Aku ge jumpa pensyarah yang bertangungjawab, senang je jawapan dia, JABATAN HILANGKAN aku nyer PRP... Lepas tue dia salahkan supervisor aku sebab tak ikut saluran yang betul (aku tak tau apa yg betul kalo asyik hilang). Aku tak puas hati, aku jumpa supervisor aku, dia pun kata tak tau dah nak cakap dan dia minta aku bg masa untuk dia siasat apa yang dah berlaku..

Memang aku GERAM yang amat sangat... yang aku tau, INI BUKAN MASALAH AKU... Tapi aku yang akan jadi mangsa disebabkan kelalaian orang lain...


4 comments:

SyFazidawaty said...

omg..sabar2...tp slalu juak ilang owh..mun kmk la, mek pun geram juak.. =(

Kamil L said...

SyFazidawaty-Yolah kan..nipo nak molah, kito urang kecik, sidak yo urang besar..huhu....

yarn said...

pelik juak ado kes mcm yo. sik ptt ba sidak menghilangkan paper penting pio. mcm sik ambik pot jak dgn hasil usaha yg ktk urg polah n harapkan. sabar jak la ktk hoh..

Kamil L said...

Yarn-yo lah kan..sabar jak lah kan..huhu

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio