Friday, February 27, 2009

Selamat...

Aku, Jason, Alison dan Ali...
Semalam kitaorg buat barbeque untuk kawan dari Oman yang akan balik. Apapun, tahniah Ali kerana berjaya tulis thesis.. :)

Sepatutnya ada 10 org yang datang, tapi disebabkan masalah2 yg tak bleh dielakkan, hanya 5 orang je yg dapat datang.. Kawan aku nie memang gumbira sangat2 bila dah dapat balik..mana taknya dah bertahun2 tensen dengan thesis... huhu.. . susah nak diterangkan camne tensennyer bila mengadap komputer untuk menulis thesis.. er....ada org tanya aku camne rasa tulis thesis? erm...bagi aku susah nak cerita, kalo nak tau, jom sambung belajar n buat research gak... :)

6 comments:

SyFazidawaty said...

hehe!molah thesis la best!cobo ktk molah animation..huhuhu..way too hard.. =(

khairul onggon said...

kamil.. enjoy jak ktkurg sinun hehehe.. bila dirik abis tek??? balit malaysia bila hehehe..

Jep said...

mil, "tahniah Ali kerana berjaya tulis thesis". tulis je ke? hbs ke tak? hehehhe...

ape2 kerja yg kita buat sbnrnye equally susah n senang. org kata keje buruh bangunan la senang sbb x perlu perah otak.. tp diorg lak ckp keje ofis lg senang sbb x berpeluh2 kene terik matahari. sbnrnye, at the end of the day... sumbangan kita dlm bidang masing2 tu that matters most. ;)

psl pertanian tu kan... aku rasa rasa bajet k'jaan tu hbs utk promosi x bertempat n x kene gayanya. org kata MAHA tu "plastik". hbs expo... hbs la cerita pertanian kat mesia. stakat promosi gah tanpa konsisten high quality production mmg x ke mana sektor pertanian kita. btul ckp ko, fokus sbnr patutnye utk tingkatkan pengeluaran & pemasaran bg small scale farms sbb diorg ni la yg konsisten bertani. sebaliknye yg berlaku... ekspo2 pertanian ni mcm fun fair lak

dua kupangku...

Kamil L said...

SyFazidawaty-hehe...takpe, teruskan usaha anda :)

Khairul- hehe..muka jak nampak cam enjoy, tp stress sebenar eh..huhu.. Kamek lamak agik kat situk, dalam setahun setengah gik...

Jep-haha..bagus soalan ko.... Dia baru abis tulis thesis, tapi lum abis lagi PhD..hehe....
Yup, betul tue, pertanian kita takkan maju kalo kerajaan masih tidak berusaha mempertingkatkan kaedah pemasaran di Malaysia...
Tapi aku hairan, di mana perginya budget yang berjuta2 untuk pertanian tue... kenapa budget berjuta2 tiap2 tahun, tapi tahap perkembangan masih sama.. hanya kat media/di atas kertas je nampak gah, tapi hakikatnya masih banyak kelemahannya...

yarn said...

thesis...
haha...sblm tuk masih ado miak yg salah faham antaro thesis dgn fyp...huhu...sehinggakan ahernya kmk pun yg jd faham salah... *thinking*

apopun, gud luck for ur phD!!! mok tunggah dr. kamil la pastuk ouhhh...hehe~~~

Kamil L said...

Tq Yan.. INSYAALLAH.. :)

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio