Wednesday, May 13, 2009

Lelaki

Ini cerita kawan aku email kan pada aku... Memang lah lawak sangat....

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap :" woow, cool giler..."
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap : " eh perasan bagus..."

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata : " nobody's perfect "
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap : " memang....muka pun macam pecah rumah! "

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan cakap : " wah...manchonya...macam hero filem! "
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata : " entah2 kawan dia..."

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata ; " sepadan sangat...."
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata ; " mesti kena bomoh prempuan tuh ! "

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata : " jangan sedih, kan saya ada...."
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata : .....(terdiam, tapi telunjuknya.....
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya....)

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap ; " perasaannya halus....penuh kasih sayang"
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap : " sesama keluarga memang harus menyayangi..."

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap : " matching...hebat luar dalam "
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan kata : " bang, bosnya mana...??? "

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap : " pasti takut kalau2 gambarnya tersebar "
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata ; " tak sanggup melihat hasilnya ya....??? "

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap ; " ini barulah lelaki gentlemen "
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap : " naluri pembantu, memang begitu...."

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap : " let me be your shoulder to cry on "
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata : " kuat nangis !!! lelaki ke bukan ni??"

8 comments:

kirana said...

Yahhhhh....terjah! Kirana jadi pengomen pertama.

So, Kamil ni kategori lelaki mane la tu, kan? Ehhh... ko dah masuk blog Kirana ke 2 3 menjak ni?? Masuk, jgn tak masuk! Ko baca ttg 8 pembohongan ibu.... best giler tau!

Kamil L said...

hehe...saya nie tak tau lah ketagori mana.. tengah2 lah kot :p hahah

SyFazidawaty said...

hehe!mena juak owhh..prejudis do jak..x smestinya lelaki ensem yo bait n bagus n vice versa..hmm...

erolnukman said...

tedahh..
kesian lelaki yang tidak hensem itu..
huhuhu..

Kuzak said...

Kalau lelaki handsome berkawan dengan lelaki handsome perempuan akan cakap ; " persahabatan yang ikhlas kerana ukhwah "

Kalau lelaki tak handsome berkawan dengan lelaki tak handsome Perempuan akan cakap : " Gay tak bertempat...."

Kamil L said...

SyFazidawaty-hehe..yo lah kan...betui yo, yg penting hati bait kan :D

Erolnukman-huhuhu...ya lah kan..nasib badan :p

Kuzak-hahahaha...lawak gler... Cerita pasal gay nie kan, hari tue ada sorang pensyarah kat sini bgtau kat aku dia ge bangladesh, dia kata semua org kat sana gay, sb yang lelaki suka berpegangan tangan masa berjalan....haha... Bgtau kat dia, itu bukan gay, tp dah adat budaya diaorg dan tanda persaudaraan :)

Jep said...

kuzak......................
mentang2 ko dah jd bapak

Cikgu Adham said...

hahahahha menarik gak ni... kdg2 terkena dgn diri snd kan

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio