Saturday, November 21, 2009

Terbang Bebas


Tadi aku ge mancing ngan kawan aku. Aku sebenarnya malas nak mancing, sb alasan hanya aku malas... Tapi sb nak temankan kawan, jadi aku pun ikut dia mancing.. Aku bawalah juga joran pancing. Sampai tempat mancing, aku letak umpan kat mata kail, n aku mula lah mancing. Tapi dsebabkan takde minat nak mancing, aku hanya letak pancing kat lantai. Aku ge ambik kamera dan aku buat aktiviti lain dari meancing. Biarlah ikan makan pancing... Inilah hasil aktiviti aku semasa menemankan kawan aku mancing tadi.. Aku ambik gambar burung :)




10 comments:

azham said...

Cantik dh tu bro...nak tips apa lagi. Lawak la kau pakai 'saya' kat flickr aku...muakakaaa

Burung nh sesuai buat latihan sebab dia kadang2 terbang slow lawan angin.

Kamil L said...

hehe..aku ingat sapalah td sharpsniper..hehe..rupanya ko..hehe... a.a..aku leh ambik gambar nie cantik sb burung nie terbang tak laju sangat... tapi aku masih kagum lah tgk gambar yg ko ambik... kat sini takde tempat yg aku bleh tgk burung kecuali seagull, tue yg payah sikit nak cari kelainan..huhu....

rauhunt said...

Kuzaq bg tahu aku kau nk gi NZ ngan Ryon ..elok sgt la tu, aku stuju. Bila lg nk jalan2 masa duk negara org. Kang balik Malaysia nanti nyesal. Daripada kau setiap minggu duk mancing, baik la kau skali skala kerja masa weekend, dan ganti ngan cuti ke tmpat lain.

*wink wink* said...

nice capture!
mun la burung yo pat mbak ktk balit sratok...
hee...=)

Kamil L said...

Rauhunt-INSYAALLAH....kalo takde aral melintang, aku ge... Tue ler kan, tak pernah lg kluar dari Tas nie.. aku pun boring dah dok sini...huhu...

Wink wink-hehe..boleh, embak balit gambar jak..hehe

khairul onggon said...

Ya habibi ya maulana Kamil.. Lamak sik nagabas situk tauk2 dah ada kemre org ya.. Pa kemre di beli dirik ya? Mcm makei zoom lens jak...

Kamil L said...

hi Khairul...apa kbr kitak tek? selamat hari raya haji :) Kamek beli Canon EOS 50D... lens mek makei standard lens 18-200mm jak... tp masih lum pandei gilak makei kamera tok..masih blajar gik..huhu....

erolnukman said...

kacak2..
lamak juak sik ngabas ctok..

syahrulnizam said...

Salam ziarah.

- Mbiak daerah Saratok (juak)...

www.syahrulnizam.com

Kamil L said...

Erolnukman- thanks kerna sudi ngabas :)

Shahrulbizam-salam...o.o..dari daerah saratok juak..dari seni kah?

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio