Tuesday, July 14, 2009

Apa reaksi anda?

Jika berlaku di depan anda, apakah yang akan anda lakukan???

8 comments:

*wink wink* said...

huuu..my line got prob..xpat ngga vid yo.. =(

khairul onggon said...

Kamil... siyesly melelh aik mata ku nangga bideo tok...

chea_u said...

Pernah ke kamil lalui situasi spt ni??? Sedihnyer... "How do I know u r not a terrorist? Terrorist look like u!" Good American konon... Perempuan muslim, bertudung agaknya selalu hadapi situasi cam gini ek kat negara barat...

Kamil L said...

wink wink- kelak mun dah dapat, tangga k :)

Khairul-huhu..ya lah kan..kamek pun sebak mbak nangga video tok..

Chea_u - Kalo dari segi agama, saya tak pernah lalui.... Tapi kalo dari segi org asia, memang pernah..
Tp ada kawan saya kat sini (Malaysian) tengah tunggu bas, pastue ada perempuan mat saleh bgtau dia, kalo u nak duduk Aus, u tak bleh berpakaian macam nie (pakai tudung)... Tp kawan saya tak layan dia, buat tak tau jer..huhu.. Itulah kan, salah media lah, slalu membuat berita yg salah terhadap Islam...

Jep said...

aku pnh ditengking (kat bus station) & cuba dinafikan layanan kat kedai runcit (bukan kat area univ. aku). hanya sebab..... aku bukan berkulit putih & pink!

mmg sedih & bengang, tp pedulikan je sbb yg berperangai camni biasanya tak belajar tinggi (sorry ...) - kalo kat mesia tu... jenis yg baca & dgr berita RTM je (u know what I mean..)

Kamil L said...

Jep-betul tue, yg buat camtu budak2 yg menerima provokasi dari media tanpa memikirkan betul dan salah.. kira geng2 budak yg tak pernah keluar n tak tau mengenai dunia luar.. Aku pun slalu kena "finger" n "F word" dari diaorg...
apa bleh buat, kena buat bodo jer lah.. buat tak faham bahasa eng...huhuhu

fusuna said...

penah tgok skali kat oprah video ni dia siap jemput 2 girl tu kat show dia. hmm.. org yg discriminate ni low educated people ha..dan bukan jenis think out of the box, pity on him~

Kamil L said...

Fusuna-o.o..camtu, dah masuk oprah nyer show dah upanya... a.a..betul tue..tetapi kekadang memang geram gak kan tgk perangai yg tidak profesional camtu kan..huhuhu

Pukul berapa jam sekarang???

Music Radio